Dexterous Rascals Retromopsen
 

Onze honden

Al onze hondjes worden uitvoerig getest op gezondheid. Zo wordt er o.a. getest op Patella Luxatie, foto's gemaakt van heupen/ellebogen en rug en vult de dierenarts de gezondheidscheck in voordat ze gedekt gaan worden. Tevens voldoen al onze honden aan de CFR die gesteld is door de overheid.

Bij al onze honden wordt een DNA onderzoek (voorheen MyDogDNA en nu Embark) gedaan naar zo'n 200 verschillende aandoeningen. Tevens wordt er gekeken hoe hoog de genetische diversiteit is, wilt u meer weten over genetische diversiteit?
KLIK HIER

De afgelopen jaren heb ik diverse fokkers mogen helpen om verder te komen in de fokkerij.
Vanaf 2023 zal ik mijn reuen niet meer beschikbaar stellen in de fokkerij voor teefjes (van Nederlandse fokkers) met een CFR van minder dan 0.2. Onderaan deze pagina kunt u een afbeelding zien hoe de CFR berekend wordt.
Per 24-08-2023 is er een totaalverbod voor honden met een CFR lager dan 0.3.  Dit houdt in dat Nederlandse fokkers alleen maar in aanmerking kunnen komen voor een dekking indien hun teefje voldoet aan de gestelde criteria.

Zoals een aantal mensen weten hou ik me al een aantal jaren bezig met Outcross. Sinds eind 2021 gebruik ik zelf geen ouderdieren meer met een CFR van minder dan 0.2. De meeste ouderdieren voldoen beide aan de wettelijke criteria van een CFR >0.3. Ik ben erg enthousiast over deze nakomelingen.

Wat me opgevallen is, is dat er bij een lagere CFR vaak één of meerdere pups toch een terugslag hebben. Nu moet je uiteraard eerst deze kruisingen maken voordat je verder kunt maar ik denk dat we als fokkers voldoende tijd gehad hebben.

Verder wonen er nog wat oudere mopsjes bij ons en het fort wordt bewaakt door onze X Dobermann Djazzy.

Op het tabblad REUEN & TEVEN kunt u onze honden bekijken.